Aika keskiviikko 27.9.2023 klo 9.00-12.00

Paikka Yrityspuisto Futuria, Neuvottelutila Kirjasto, Jalkalantie 6, Suonenkoki

Kohderyhmä Sosiaali- ja terveydenhuollon hoitohenkilöstö. Kotihoidon, palvelu- ja hoitokotien, mielenterveys- ja vammaispalvelujen hoitohenkilöstö. Koulutus sopii myös sosiaalityön eri ammattiryhmiin kuuluville (mm. ohjaajat, sosiaalityöntekijät, sosionomit)

Kouluttaja Helena Pirttisalo lääkehuollon lehtori, farmaseutti, THM, YTM

Tavoite Kipu on yleistä; pitkäaikaisesta kivusta kärsii joka viides aikuinen. Kivun monimuotoisuus ja kokemuksen subjektiivisuus tekevät kivun hoidosta haasteellisen. Lääkkeiden haittavaikutukset korostuvat pitkäaikaisessa käytössä ja lääkehoito onkin tasapainottelua hyödyn ja haitan välillä. Lisäksi yksilölliset erot vaikeuttavat lääkehoidon vaikutusten ja haittavaikutusten hallintaa.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoutta pitkäaikaisen kivun hoidossa käytettävistä lääkkeistä, niiden vaikutusmekanismeista sekä yleisistä haitta- ja yhteisvaikutuksista.

Sisältö

Kivun mekanismit ja kivun tyypit

Opioidit

Tulehduskipulääkkeet

Masennuslääkkeet

Epilepsialääkkeet

Muita kivun hoidossa käytettäviä lääkkeitä

Hinta 90 €+alv 24 %, sisältää sähköisen materiaalin.

lmoittautuminen viimeistään 25.9.2023 verkkolomakkeella

Huom! Mikäli työpaikalta osallistuu koulutukseen useita henkilöitä, voitte lähettää osallistujien tiedot yhteisesti sähköpostilla (helena.pirttisalo@luentopalvelu.com).

Peruutusmaksu: Puolet kurssimaksusta ilmoittautumisajan jälkeen ja koko kurssimaksu, mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruuntuminen/ osallistujan vaihdos tulee ilmoittaa sähköpostilla.

Ilmoittaudu koulutukseen

Kipulääkkeet 27.9.2023 klo 9-12 Suonenjoki

Henkilötiedot

Mikäli työpaikalta osallistuu koulutukseen useita henkilöitä, osallistujien tiedot tulee lähettää sähköpostilla (helena.pirttisalo (at)luentopalvelu.com) nimet ja sähköpostiosoitteet.


LUENTOPALVELU HELENA PIRTTISALO OY

Notkolantie 13 B 80400 Ylämylly
helena.pirttisalo@luentopalvelu.com
040 567 1070